Vrijedna donacija stručne literature

Uz podršku Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, NUBBiH u Sarajevu  je donirala predstavnicima svih šest univerzitetskih biblioteka na području Federacije Bosne i Hercegovine vrijednu donaciju bibliotečke građe. To su biblioteke iz Sarajeva, Tuzle, Bihaća,   Zenice i dvije biblioteke iz Mostara. Riječ je o veoma vrijednoj donaciji za sve univerzitetske biblioteke. Radi se o kompletima enciklopedijskih, naučnih, stručnih i  visokoškolskih udžbenika.

Narodna i univerzitetska biblioteka “Derviš Sušić” Tuzla bogatija je za oko 300 vrijednih knjiga koje će koristiti korisnicima Biblioteke, a posebno studentima Univerziteta u Tuzli.
U ime tuzlanske biblioteke knjige su primile Suada Mujačić, bibliotekar – voditelj čitaonice i Emina Duraković, viši knjižničar.

– „Ovo je drugi put da naša Biblioteka dobija knjige uz podršku Federalnog Ministarstva obrazovanja i nauke. Ovo donacija je od velikog značaja za našu ustanovu, jer se radi o veoma skupim naslovima do kojih je teško doći, naročito u današnje vrijeme“, riječi su Suade Mujačić, bibliotekara u Službi za rad sa korisnicima NUB „Derviš Sušić“ Tuzla.

Služba za odnose s javnošću
Narodne i univerzitetske biblioteke
„Derviš Sušić“ Tuzla

Preskoči na sadržaj