Linkovi koje preporučujemo

Korisni linkovi

IFLA – Međunarodna federacija bibliotečkih udruženja i institucija.
http://www.ifla.org
COBISS omogućava pretraživanje baze podataka virtualnih biblioteka Bosne i Hercegovine, kao i biblioteka Slovenije, Makedonije, Srbije i Crne Gore.
http://bh.cobiss.net
Nacionalna i univerzitetska biblioteka Bosne i Hercegovine.
http://www.nub.ba
EBSCOhost je online sistem za pretraživanje velikog broja časopisa i drugih publikacija koje nude sažetke, novinske preglede i enciklopedijske podatke.
http://www.ebsco.com
Scopus je multidisciplinarna baza podataka u kojoj je indeksirano preko 14.000 časopisa.
http://www.scopus.com
ScienceDirect je elektronska baza podataka koja obuhvata preko 7.000.000 članaka iz skoro svih naučnih oblasti.
http://www.sciencedirect.com
Emerald je baza podataka koja omogućava pristup full tekstovima časopisa iz oblasti menadžmenta, inženjerstva, informatike, tehnologije i bibliotekarstva.
http://www.emeraldinsight.com
Web of Science omogućava jedinstvenu tehniku pretraživanja – po citiranim referencama – i pristup aktuelnim i retrospektivnim multidisciplinarnim informacijama najprestižnijih naučnih časopisa iz cijelog svijeta.
http://wokinfo.com
Bošnjački institut je otvoren za sve koji se bave naučnim radom na temu kulturne i političke historije Bosne i Hercegovine.
http://www.bosnjackiinstitut.ba
Gazi Husrev-begova biblioteka je posebna kulturno-naučna ustanova za oblast islamskih nauka, islamskog kulturnog naslijeđa i drugih srodnih naučnih disciplina.
http://www.ghb.ba
Biblioteka Orijentalnog instituta je specijalna biblioteka poluzatvorenog tipa, namijenjena saradnicima Instituta, ali je, uz odobrenje, mogu koristiti i drugi.
http://www.ois.unsa.ba
Centar za ljudska prava – odjel za biblioteku i dokumentaciju (OBD) iz oblasti ljudskih prava.
http://www.hrc.unsa.ba
INFOBIRO je pretraživi digitalni arhiv u kojem možete naći tekstove bosanskohercegovačkih štampanih medija:Oslobođenje, Dnevni avaz, Dnevni list, Nezavisne novine, Dani, Start, Slobodna Bosna…
http://infobiro.ba
BAM – asocijacija informacijskih stručnjaka: bibliotekara, arhivista i muzeologa – je udruženje građana koje djeluje na teritoriji BiH u skladu sa Zakonom o udruženjima i fondacijama Bosne i Hercegovine.
http://www.bam.ba
BibliotecaFutura. Web portal o aktivnostima biblioteka u Ex-YU regionu.
http://www.biblioteke.org
Biblioteke za slijepa i slabovidna lica u BiH. Kroz ovu stranicu možete se upoznati sa bibsis-om i drugim bitnim pitanjima iz rada ove institucije.
http://bibsis.org.ba

Donatori i saradnici

Preskoči na sadržaj