Učenici Katoličkog školskog centra „Sveti Franjo“ i Behram-begove medrese Uredili cvijetni vrt ispred NUB „Derviš Sušić“ Tuzla

P1010010

Povodom obilježavanja 22.aprila – Dana planete Zemlje učenici  KŠC „Sveti Franjo“ i Behram-begove medrese učestvovali su uP1010034 akciji uređivanja malog vrta ispred NUB „Derviš Sušić“ Tuzla.

U organizaciji ove  akcije  učestvovali su  Američki kutak Biblioteke Derviš Sušić Tuzla sa Američkim lektorom  Marshom Sprague, Salihom Kosovac, voditeljicom Američkog kutka, profesorima engleskog jezika Asmirom Dorićem iz Behrambegove Medrese i  Dijanom Marković-Hajdarhodžić, profesoricom engleskog jezika,  ispred KŠC ˝Sv.Franjo˝u Tuzli.

Dan Planete Zemlje prvi put obilježen je 22. aprila 1970. godine, kada su na inicijativu američkog senatora Gejlorda Nelsona organizovani prvi masovni protesti za zaštitu životne sredine, a s ciljem da skrene pažnja vladajućih političkih struktura kako bi uvrstile ovo pitanje u nacionalnu politiku. Ovaj dan je dobra prilika da se podsjetimo da je ovo naša planeta, da drugu nemamo i da je neophodno da svi damo doprinos njenom očuvanju. Planeta Zemlja, koja je nastala prije  oko 5 milijardi godina, ubrzo ce, kako tvrde naucnici, postati nepristupacna za zivot ukoliko ljudi ne budu vise obracali paznju na ocuvanje okoline.

Preskoči na sadržaj