U Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci “Derviš Sušić” Tuzla održana debata za srednjoškolce “Gubi li štampana knjiga primat nad elektronskom?”

Debata za srednjoškolce, pod nazivom “Gubi li štampana knjiga primat nad elektronskom?” održana je u ponedjeljak, 7. novembra 2022. godine u prostorijama Narodne i univerzitetske biblioteke “Derviš Sušić” Tuzla. Ova aktivnost je dio programa obilježavanja Mjeseca knjige i organizirana je s ciljem promocije čitanja među mlađom populacijom.

U debati je učestvovalo sedam srednjih škola sa područja Tuzlanskog kantona: Gimnazija “Ismet Mujezinović” Tuzla, Gimnazija “Meša Selimović” Tuzla, Srednja medicinska škola Tuzla, Mješovita srednja mašinska škola Tuzla, Mješovita srednja saobraćajna škola Tuzla, Elektrotehnička škola Tuzla i MSŠ “Musa Ćazim Ćatić” Kladanj. Veliki posao su obavile profesorice koje su animirale učenike i odazvale se na poziv da učestvuju u ovoj aktivnosti.

Mladi ljudi su imali priliku da se upoznaju, razmijene mišljenja i iznesu svoje stavove, te na taj način unesu novu energiju u biblioteku. Ovakvih aktivnosti će u narednom periodu sigurno biti još, a NUB “Derviš Sušić” poziva sve zainteresovane škole i pojedince da se odazovu na nove aktivnosti i tako promovišu čitanje i lijepu riječ.

Preskoči na sadržaj