U Američkom kutku Tuzla održano regionalno takmičenje „The Spelling Bee“

Nakon višegodišnje pauze, Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu, ove godine je ponovo pokrenula takmičenje „The Spelling Bee“. U prostorijama Američkog kutka Tuzla, 18. aprila 2024. godine je održano regionalno takmičenje, na kojem su učestvovali učenici pobjednici školskih takmičenja. Učestvovala su 44 učenika iz 22 srednje škole iz Tuzle i okolnih mjesta. Cilj ovog takmičenja je da testira umijeće učenika u spelovanju riječi na engleskom jeziku. Ovakva takmičenja se održavaju u školama širom Sjedinjenih Američkih Država kako bi se pomoglo učenicima u učenju jezika, poboljšanju vještina spelovanja i obogaćivanju vokabulara, kao i da se omogući učenicima da se okupe, druže i kroz zabavu podijele svoja iskustva sa drugima.

Svi učesnici su pokazali izuzetno znanje engleskog jezika, a najbolji plasman su imali: Adin Ćehović, Elektrotehnička škola Tuzla – treće mjesto, Amila Pašić, Gimanzija „Meša Selimović“ Tuzla – drugo mjesto i Danis Džaferagić, Gimanzija „Meša Selimović“ Tuzla – prvo mjesto.

Sudije, Jo Dickison i Kim Penn-White su izrazile veliko zadovoljstvo nivoom znanja koje su pokazali naši srednjoškolci. Čestitamo svim učesnicima i pozivamo one koji nisu učestvovali da se sljedeće godine prijave i pokažu svoje vještine, a onima koji su se plasirali na državno takmičenje u Sarajevu želimo dobar uspjeh.

Preskoči na sadržaj