Prvi proljetni međunarodni festival knjige u Tuzli

img_0298_resize

Održano stručno predavanje iz oblasti bibliotekarstva.

U organizaciji Narodne iuniverzitetske biblioteke „Derviš Sušić” Tuzla i Fondacije „KemalBakaršić” iz Sarajeva u Sali za prezentacije Prvog međunarodnogproljetnog festivala knjige u Tuzli, jučer je upriličeno stručnopredavanje iz oblasti bibliotekarstva. Predavači su bili: dr.SenadaDizdar, Mr. Lejla Kordić, Dr. Dragan Golubović i Saša Madacki.

img_1819_resize

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gostima su dobrodošlicu poželili direktorica NUB „Derviš Sušić” Tuzla, Mr. Enisa Žunić i gospodin Dejan Marković, direktor Izdavačko – knjižarskog društva „University press”.

Profesorice Univerziteta u Sarajevu, Filozofskog fakulteta odsjeka za Bibliotekarstvo i komparativnu književnost, Senada Dizdar i mr. Lejla Kordić govorile su o „Digitalnom repozitoriju obrazovnog materijala i metapodaci” i „Alikativnim mogućnostima digitalnih tehnologija u bibliotečko – informacijskoj praksi”.

Saša Madacki, direktor Centra za ljudska prava Univerziteta u Sarajevu prisutnima je približio temu “Čovjekovo informacijsko ponašanje – Implikacije za kreiranje novog online servisa”.

Profesor Dragan Golubović, govorio je o “Digitalizaciji kao vidu zaštite kulturne baštine – ispravan put ili stranputica”.

U okviru Prvog proljetnog međunarodnog festivala knjige posjetitelji su mogli da pogledaju interesantnu izložbu u organizaciji Narodne i univerzitetske biblioteke “Derviš Sušić” Tuzla na temu “Sto godina Meše Selimovića”.

Preskoči na sadržaj