Promovisana knjiga autora Zejćira Hasića „Zaljubljeni, čarobnjaci i još neki“

P1010014

U Američkom kutku NUB „Derviš Sušić“ Tuzla promovisana je knjiga „Zaljubljeni, čarobnjaci i još neki“ autora Zejćira Hasića. Promotori knjige  bili su: Zlatko Dukić, književnik i recenzent, Mehmed Đedović, književnik i recenzent, Fuad Kasumović, akademski slikar i  ilustrator, te moderatorica Sanja Dukić.

Pepić Mirnes, Redžić Muamer i Anela Arifović su učenici Osnovne škole Brčanska Malta koji su na poseban način predstavili ovu knjigu, oni su ujedno i njeni prvi čitaoci.  Odlomci iz knjige praćeni su uz zvuke gitare Matee Andreaš, učenice Osnovne muzičke škole Tuzla.

Prema riječima Mehmeda Đedovića, književnika i recenzenta knjiga „Zaljubljeni, čarobnjaci i još neki“ je knjiga namjenjena tinejdžerima, ali se mogu i odrasli u njoj pronaći. U ovoj knjizi su svi zaljubljeni i ona nam otkriva kakvih sve čarobnjaka ima. „ Autor ove knjige poštuje dječiju dušu i piše zbog pisanja. On je majstor knjiga za djecu“, riječi  su književnika Đedovića posvećene književniku Zejćiru Hasiću, autoru knjige.

Na promociji  je govorio  književnik Zlatko Dukić, koji je publici predočio svoje  viđenje knjige „Zaljubljeni, čarobnjaci i još neki“.P1010015

„Ovo je knjiga o djeci koja žive i postoje. Knjiga koja će pomoći da se sjetimo  svog čarobnjaka lopte, crtača, da se sjetimo da smo i mi mislili kako su jutro, dan i noć prijatelji, jer su nerazdvojni. Posebno je efektno prisustvo vozova u Hasićevim pjesmama, jer oni simboliziraju neke vrijedne stvari“, riječi su književnika Dukića koji je  ovom prilikom zaključio da je ova knjiga kratka, pitka i poučna i toplo je preporučio čitateljima, jer će čitajući ovu knjigu biti bogatiji za još neko novo iskustvo.

 

Autor knjige „Zaljubljeni, čarobnjaci i još neki“ Zejćir Hasić na samom kraju promocije istakao je da ne voli govoriti o sebi, ali se za to u svakoj svojoj knjizi pomalo otkrije. Ovo je za njega najljepša knjiga  jer u njoj  pokazuje kako je lijepo biti mlad, odnosno to je knjiga o ljepoti života uopšte.

Preskoči na sadržaj