Promovisan zbornik poezije “Vrisak kroz svilenu paučinu”

slike_promocija_thumblanil

slike_promocijaNarodna i univerzitetska biblioteka “Derviš Sušić” jučer je bila mjesto okupljanja ljubitelja poezije. Šest učesnika promovisalo je zbornik poezije „Vrisak kroz svilenu paučinu”. Uz tri autora, Liviju Reškovac iz Osijeka i Alarmovce Jasmina Mujanovića Maga i Branislava Lukića Luku, govorili su urednik zbornika poezije Zvonko Horvat iz Osijeka i dva recenzenta profesori Amir Hodžić i Mihad Sakić.

Na jedinstven način promotori su, kao i na dosadašnjim promocijama na regiji Balkana koje su privukle veliku zainteresovanost posjetilaca, razgovarali o knjizi i čitali stihove iz zbornika.

Sljedeća promocija zbornika poezije “Vrisak kroz svilenu paučinu” je u Osijeku u Hrvatskoj 28. maja, a ovo vrijeme između promocija ćemo iskoristiti tako što ćemo svoje snage koncentrisati na nastavak izrade muzičkog video klipa “Ramayana”, kazao nam je direktor INDA d.o.o. i menadžer Alarma Denis Dugonjić.

Po završetku promocije moderator Suada Mujačić, bibliotekar, je pročitala imena najvjernijih čitalaca Narodne i univerzitetske biblioteke “Derviš Sušić” kojma su autori poklonili po jedan primjerak zbornika poezije “Vrisak kroz svilenu paučinu”.

Preskoči na sadržaj