Promovisan roman „Fantazmagorije vremena“ Kemala Nurkanovića

pb110102_thumb

 

U okviru manifestacije „Mjesec knjige“ sinoć je u prostorijama  Narodne  i univerzitetske biblioteke „Derviš Sušić“ Tuzla promovisan roman „Fantazmagorije vremena“  autora Kemala Nurkanovića. Promotori su bili dr. Omer Hamzić, gl.i odg. urednik časopisa „Gračanički glasnik“ i glumac Siniša Kahvić.

pb110102_medum

Gospodin Hamzić, istakao je važnost ovog romana za prostor Srebrenika odakle autor i dolazi, ali isto tako i njegovu povezanost sa Tuzlom.- „Autor je kroz ovo djelo pokušao da objasni ratna dešavanja na ovim prostorima, a ujedno je i dao odgovor na pitanje: Zašto piše?“ kazao je promotor romana dr.Omer Hamzić, gl.i odg. urednik časopisa „Gračanički glasnik“.

 

Autor romana „Fantazmagorije vremena“ gospodin Kemal Nurkanović roman je napisao 1993 godine, ali sticajem  raznih okolnosti  knjiga je ugledala svjetlo dana ove godine.  -„Pišem samo za obične građane bez kojih ne bi bilo ni ove priče, ni države koja se rađa. Pisani trag daje realnu podlogu na sva pitanja  koja sam pokušavao  odgovoriti, a tiču se građana Bosne i Hercegovine“,- riječi su autora gospodina Kemala Nurkanovića.

Preskoči na sadržaj