Poziv na promociju knjige „Kako mladi u Bosni i Hercegovini opažaju protekli rat?“

Pozivamo vas da svojim prisustvom omogućite medijsku prezentaciju knjige „Kako mladi u Bosni i Hercegovini opažaju protekli rat?“, autora dr.sc. Srđana Puhala i Marijane Toma, čija će se promocija održati u četvrtak 13. oktobra 2022. godine, u 14:30 sati u konferencijskoj sali Narodne i univerzitetske biblioteke „Derviš Sušić“ u Tuzli.

Promocija knjige se održava u okviru 6. Tuzlanskih dana psihologije, koje ove godine organizuje Društvo psihologa u FBiH-Podružnica Tuzla u saradnji sa Narodnom i univerzitetskom bibliotekom „Derviš Sušić“ iz Tuzle. Promotori knjige su prof.dr. Elvis Vardo sa Studijskog programa psihologija Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, te doc.dr. Mirza Mehmedović sa Odsjeka za žurnalistiku Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Knjiga je nastala u okviru sociološkog istraživanja bh. društva provedenog u kontekstu građanskog razumijevanja zajedniške budućnosti, u okviru projekta „Kritičko razmišljanje i nova paradigma prema demokratskom društvu“, kojeg je finansirala Europska unija. Rezultati istraživanja predstavljeni kroz ovu publikaciju govore o konkretnim parametrima percepcije rata među mladima u Bosni i Hercegovini, te predstavljaju bitan prikaz specifičnih kulutuoloških izazova sa kojima se suočava savremeno bosanskohercegovačko društvo u savremenim unutarpolitičkim reformama i izazovima koje nose savremene globalne tendencije i euro-atlantske integracije.

S poštovanjem

Preskoči na sadržaj