Posjeta direktora Ureda za odnose s javnošću Ambasade SAD u BiH

DSC00334

 

U okviru prve posjete Tuzli i Tuzlanskom kantonu direktor Ureda za odnose s javnošću Ambasade SAD u BiH posjetio je danas Američki kutak NUB „Derviš Sušić“ Tuzla i tom prilikom razgovarao sa mr. Enisom Žunić, direktoricom ove ustanove.

Ambasada SAD u BiH od osnivanja Američkog kutka u okviru Tuzlanske biblioteke pruža punu podršku u radu i nabavci tehničke i druge opreme koja je potrebna za njegov rad.

„Veoma sam zadovoljan svim aktivnostima Američkog kutka u Tuzli. Naš osnovni cilj je da   građani imaju lijepo mjesto na koje mogu uvijek doći naučiti nešto o SAD, čitati literaturu američkih pisaca, te ono što je najvažnije imati mjesto na kojemu mogu uvijek uspostaviti kulturni dijalog. I u narednom periodu pružat ćemo punu pomoć i podršku Američkom kutku u Tuzli“, naglasio je Thomas E. Mesa, direktor Ureda za odnose s javnošću Ambasade SAD u BiH.

Direktorica NUB „Derviš Sušić“ Tuzla, mr. Enisa Žunić izrazila je svoje zadovoljstvo posjetom gospodina Mese i njegovim zanimanjem za rad Američkog kutka. „U protekloj godini imali smo niz aktivnosti, i veliki broj korisnika Američkog kutka. Zahvaljujući saradnji sa Ambasadom SAD u BiH realizirali smo mnogobrojne zajedničke projekte namjenjene mladima. Drago nam je što će nam podrška gospodina Mese pomoći da u ovoj godini imamo još više takvih aktivnosti, te da ćemo u još većoj mjeri usavršiti rad ovog dijela Biblioteke“, kazala je direktorica Žunić.

Preskoči na sadržaj