Počinje obuka za mlade poduzetnike

p8300131_smakll

p8300129smallNarodna i univerzitetska biblioteka “Derviš Sušić” u Tuzli i Udruženje ekonomista FBiH Akademic” 1. septembra ove godine pokreću zajednički projekat pod nazivom „Academic Business centar“ kako bi omogućili mladim ljudima da se koriste novim tehnologijama i usavrše se u vođenju vlastitog biznisa. Projekat se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva civilnih poslova BiH i Udruge ekonomista Academic.

Kroz nekoliko dobro osmišljenih i pripremljenih modula, Trening centar će svim svojim polaznicima prenijeti nove vještine i znanja iz poduzetništva. Uz pomoć ovog centra žele pomoći brojnim poduzetnicima pri ulasku u svijet poduzetništva i pronalasku finansijskih sredstava za pokretanje poslovanja. Prema riječima projekt menadžera Almira Paočića svi polaznici imat će priliku da na osnovu simulacije vode svoje vlastite firme. “Kroz predavanje ćemo ih upoznati sa nekim najvažnijim definicijama, a nakon toga slijedi praktičan rad gdje će se oni bukvalno sastati sa problemima koje mogu očekivati u poslovanju. Svi će oni proći kroz pet modula obuke, a to su : Uvod u poduzetništvo, Tržište i marketing, Menadžment, Proizvodnja i tehnologija proizvodnje i Finansijski okvir poslovanja.” rekao je Almir Paočić.

Cilj projekta je prije svega mobilizirati nezaposlene ljude kao i djecu iz porodica šehida i palih boraca i ratnih vojnih invalida i tako regrutovati potencijalne poduzetnike koji će svojim kreativnim radom doprinijeti razvoju zajednice. ABC – Academic Business Center će biti usmjeren i na poticanje i stvaranje poduzetničke kulture i poduzetničkog načina razmišljanja i ponašanja u svakodnevnom životu i na radnom mjestu. Besplatni edukativni seminari o biznisu, poduzetništvu, ekonomiji i menadžerstvu održavat će se u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci “Derviš Sušić” u Tuzli.

Preskoči na sadržaj