Održano predavanje Anne Radivilove, političke savjetnice u Ambasadi SAD u BiH

P1010083

Američki kutak Narodne i univerzitetske biblioteke „Derviš Sušić“ Tuzla

Anna Radivilova, nova politička savjetnica u Ambasadi SAD u BiH održala je  jučer predavanje na temu “Edukacijski programi i vize” u Američkom kutku Narodne i univerzitetske biblioteke „Derviš Sušić“ Tuzla.

Prisutni su imali priliku da se informišu o studentskim programima, vizama i drugim mogućnostima koje nudi Ambasada SAD u BiH. Ono što  najviše interesuje studente i građane Tuzle je studentska razmjena i postdiplomski studij u SAD. Anna Radivilova je istakla da Ambasada SAD u BiH, ako ne može  pružiti finansijsku pomoć studentima, pomaže im kroz razna predavanja, razgovore i slične stvari u cilju pomoći da ostvare željeni cilj.

Ovom prilikom gošća je predstavila časopis Newsweek u kojem se mogu pronaći najnovije informacije o studentskim programima u SAD.

Edin Hodžić, student Engleskog jezika i književnosti na Univerzitetu u Tuzli, uz pomoć Open Society Institute (OSI) studirao je jednu godinu u SAD, i ovom prilikom podjelio je sa prisutnima svoja iskustva tokom studija i tok samog aplikacijskog  procesa.

I u narednom periodu zaposlenici Američkog kutka NUB „Derviš Sušić“ Tuzla u saradnji sa Ambasadom SAD u BiH, organizirati će zanimljiva predavanja, seminare i debate za studente, učenike i ostale građane Tuzle i TK.

Preskoči na sadržaj