Održano predavanje američkog atašea za kulturu i obrazovanje Anne Sunshine Ison

P1010533

P1010554Jučer je u NUB „Derviš Sušić“ Tuzla (Američki kutak) održano predavanje Anne Sunshine Ison, američkog atašea za kulturu i obrazovanje u Ambasadi SAD u BiH. Gosti su imali priliku poslušati interesantne historijske činjenice na temu „Quilts and American Culture“  koje se odnose na američku kulturu i tradicionalne vrijednosti. 

„Američki zanat izrade tradicionalnih prekrivača je mnogo više od toga, on predstavlja kulturološki fenomen,  jer pokazuje kako su žene izrađujući prekrivače izražavale svoje ličnosti, davale toplinu kućama i  kako je ovaj zanat povezivao žene širom Sjedinjenih Američkih država“, riječi su Anne Sunshine Ison.

Anna Sunsine Ison je kulturni ataše Ambasade SAD u BiH. Pridružila se službi vanjskih poslova 2004. godine i radila je kao asistent za odnose s javnošću u Generalnom konzulatu SAD u Vijetnamu i kao konzularni službenik u Meksiku.

Prije dolaska u State Department radila je kao književnica, bibliotekarka i objavila je niz eseja i pjesama u velikom broju poznatih američkih publikacija.

Preskoči na sadržaj