Održana promocije knjige “Arhitektura duše” i predavanje na temu: “Važnost čitanja za jačanje psihološkog imuniteta”, predavač Aida Tule, psiholog, edukator, trener

Sinoć je u Biblioteci “Derviš Sušić” održana promocija knjige “Arhitektura duše” i predavanje na temu:  “Važnost čitanja za jačanje psihološkog imuniteta”, predavača Aide Tule, psihologa, edukatora, trenera.

Prisutne je u ime domaćina Biblioteke pozdravila Amela Galešić, koja je predstavila dosadašnji rad autorice Aide Tule. O knjizi je govorila pored autorice i Amra Hadžihafizbegović, dipl.producent.

Aida Tule, psiholog, više od jedne decenije radi u oblasti primjenjene pozitivne psihologije kroz edukaciju i savjetovanje.

Knjiga „Arhitektura duše“ je arhaično arhitektonsko zdanje s nadogradnjama iz modernog vremena, ona objedinjuje univerzalne vjerske vrijednosti i psihologiju. Poput stepenica, kao osnovne vezne strukture u gradnji, ove dvije životne oblasti svojim znanjem povezuju sve unutrašnje i vanjske dimenzije ljudskog bića.

Prema riječima Aide Tule sadržaji u knjizi su slojeviti, od prikaza filmova i priča kao praktičnih i istovremeno zabavnih materijala za rad na sebi do vjerskih koncepata kao što su molitva, hodočašće, post i dobročinstvo, kao idealnih alata za uređivanje našeg prostora duše, uma i srca.

–  Imala sam duboku želju da nevidljivim procesima dam jedan vidljivi oblik tako da svi koji budu čitali knjigu budu u mogućnosti da vide ljubav, oprost, strpljenje, strah, sreću…misli. Čitateljima ove knjige želim ugodno druženje sa svim njenim glasovima, da njima budu oplemenjeni i nadahnuti za nova životna iskustva, te da budu od onih koji će, okrenuti prema svom unutrašnjem svijetu, ostati otvoreni za vanjski svijet i graditi ga kroz ispravno iščitavanje svih njegovih slojeva i ajeta -bilo da su u cvijetnim pupovima ili pticama selicama , u suzama ili smijehu ljudskih lica, u orginalnosti otisaka prsta, kazala je Tule.

Autorica Aida Tule studije psihologije je završila u Maleziji. Više od jedne decenije radi u oblasti primjenjene pozitivne psihologije kroz edukacije i savjetovanje.

Djeluje širom Bosne i Hercegovine u vladinom i nevladinom sektoru u zemljama u regionu i zemljama Evropske Unije. Trenutno mjesto njenog rada jeste Centar za kliničku hipnoterapiju u Beogradu.

Preskoči na sadržaj