Održana promocija zbrirke poezije „U mreži stih 4“

Sinoć je u Biblioteci “Derviš Sušić” Tuzla održana promocija zbirke poezije  „U mreži stih 4“,  35 pjesnikinja iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije.

Zbornik je predstavila direktorica izdavačke kuće „Shura Publikacije“,  mr.sc. Šuhreta  Dumanić,a na  promociji su uzeli učešće:

–        doc.dr. Larisa Softić-Gasal;

–        Senada Užičanin, profesorica bosanskog jezika i književnosti;

–        mr.sc.Enisa Žunić.

Prema riječima mr.sc. Šuhrete Dumanić koncept zbornika “U mreži stih 4” je dati prostor neafirmisanim pjesnikinjama u smislu da one budu podržane od strane poznatih pjesnikinja.

  • Sa petim brojem u svim zbornicima biti će zastupljeno preko 150 pjesnikinja sa područja Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije. Urednik zbornika je poznati književni kritičar Tin Lemac koji vrši selekciju poezije i pjesnike. Tu se ne radi samo o kvantitetu nego i kvalitetu. Jedan od ciljeva zbornika je organizacija susreta pjesnika, jer dijelimo slično kulturološko područje, sličnu povijest, a cilj je I dati mogućnost ženama da se pojave u kulturnom prostoru ovog regiona, kazala je Dumanić.
Preskoči na sadržaj