Održana promocija zbirke poezije i bajki

73021836 1022872941393397 4052718096689922048 n

Danas je u Biblioteci “Derviš Sušić” Tuzla održana promocija zbirke poezije i bajki “Riječi moga srca” Elme Jusić. Ovo je peta po redu promocija ove zbirke Elme Jusić, inače učenice VIII razreda OŠ “Humci”, Čelić.

Do sada je ova vrijedna učenica, mlada pjesnikinja i pripovjedačica imala promocije svoje zbirke u matičnoj školi, Domu kulture Brčko, PŠ Šibošnica i Gradskoj biblioteci Čelić. Ovoga puta promocija je organizovana zahvaljujući saradnji Narodne i univerzitetske biblioteke “Derviš Sušić” Tuzla, Jasminke Hadžić, prof. bosanskoga jezika i književnosti i OŠ “Centar” Tuzla.

Amela Galešić, zaposlenica Biblioteke u ime zaposlenih i menadžmenta ove ustanove, čestitala je mladoj autorici na ovom značajnom književnom poduhvatu poželivši joj još mnogo promocija i napisanih knjiga u kojima će uživati ljubitelji poezije.

Učenici OŠ “Centar” iz Tuzle imali su čast uzeti direktno učešće u realizaciji ovoga književnoga susreta. To su moderator: Haris Ahmetović; tekstove pjesama i bajki su interpretirali učenici: Gabriela Spahić, Ibrahim Smajić i Iris Altumbabić, Mersad Mulić, Lejla Jahić, Sezen Kunosić, i Merjem Dautović, dok su Iman Rustemović i Bakir Delić tonovima svoje violine, odnosno gitare pravili intermeca između izlaganja promotora: Ise Balkana, prof. razredne nastave i pisca, i Jasminke Hadžić, recenzentice i lektorice ovoga Elminog prvijenca. U završnom dijelu promocije, kako sama autorica Jusić, tako i učenici OŠ”Centra” u podužem razgovoru iskazali su pravu istinsku zainteresovanost za put nastanka književnih djela. U razgovoru protkanom pitanjima i odgovorima zorno se dalo zaključiti da su, kako publika, tako i autorica i aktivni prezentatori uživali u ovom književnom druženju.