Održana promocija knjige “Evropska Unija agent država članica” Nermina Tursića

U okviru aktivnosti obilježavanja Mjeseca knjige, Narodna i univerzitetska bilioteka “Derviš Sušić” Tuzla, bila je u srijedu, 10. novembra 2021. godine domaćin još jedne promocije. Ovaj put je promovisana knjiga dr.sc. Nermina Tursića “Evropska Unija agent država članica”.

Promotori knjige su bili mr.sc. Jasna Hadžiselimović i prof.dr. Omer Ibrahimagić, akademik, koji se prisutnima javio putem video-linka, dok je moderator bio profesor Esad Dedić.

– Nema nikakve dileme da će ovo djelo uz sva problematizirana pitanja, argumentirane znanstvene stavove i jedan inovativan pristup znanstvenog istraživanja biti dobro polazište u razumijevanju prirode nacionalnog suvereniteta i evropskih integracija. Također će pomoći u razumijevanju ovog složenog fenomena, ali i otvoriti širu znanstvenu raspravu u pogledu kritičkog propitivanja atraktivne i aktuelne spiralne mreže međuodnosa i dati novi pogled na budućnost politčkog organizovanja evropskog kontinenta – kaže u svojoj recenziji akademik Ibrahimagić.

U narednim danima naše sugrađane čekaju još neke zanimljive promocije i događaji u NUB “Derviš Sušić” Tuzla, što će se blagovremeno najavljivati.

Preskoči na sadržaj