Održana projekcija dokumentarnog filma „Tu pored nas“, Jusufa Jaganjca

Sinoć je u okviru “Mjeseca knjige” u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci “Derviš Sušić” Tuzla održana projekcija dokumentarnog filma „Tu pored nas“, autora Jusufa Jaganjca koji govori o kulturno-historijskom naslijeđu Tuzle. Ovaj film također otkriva nepoznate stvari o poznatim simbolima Tuzle kao i o nastajanju i propadanju kulturnog naslijeđa Grada Tuzla.
Prisutnima se u ime direktorice i zaposlenih u Biblioteci obratila Amela Galešić, izrazivši svoje zadovoljstvo što je Biblioteka dala svoj doprinos u nastajanju ovog filma.

– Obzirom na činjenicu da je Zavičajna zbirka naše Biblioteka dala značajan doprinos u pružanju informacija i građe u vezi sa tematikom navedenog filma, a koji govori o prošlosti našeg grada, te otkriva nepoznate stvari o poznatim simbolima, naša namjera jeste da još jednom podsjetimo starije generacije naših sugrađana, te informišemo neke nove generacije na kulturne vrijednosti našeg grada, ali ovaj put iz ugla filmske umjetnosti, kazala je Galešić.

Prisutnima se obratio i sam autor Jusuf Jaganjac kazavši da ga raduje saradnja sa Bibliotekom i sama organizacija ovog dogđaja u okviru “Mjeseca knjige”.

– Kao autoru filma,drago mi je što smo poslije projekcije filma, prisutni gledatelji i ja razmijenili mišljenja o filmu, našem gradu, kulturnom naslijeđu i našem odnosu prema vrijednostima Tuzle. Biblioteka “Derviš Sušić” je još jednom pokazala i dokazala da je istinski temelj naše kulture, kazao je Jaganjac.

Preskoči na sadržaj