Obilježeno 15 godina USAID-a u BiH

DSCN0120

 

Danas je u Američkom kutku NUB „Derviš Sušić“ Tuzla uz prisutvo predstvanika USAID –a u BiH, izvršne i zakonodavne vlasti Tuzle i TK i menadžmenta tuzlanske biblioteke obilježena petnaesta obljetnica USAID-a u BiH. U uvodnom obraćanju direktorica NUB „Derviš Sušić“ Tuzla mr.Enisa Žunić, čestitala je ovaj značajni jubilej USAID-u i zahvalila se na svemu što su predstavnici USAID-a, Ambasade SAD u BiH učinili za Biblioteku, posebno Američki kutak.

Direktorica Programskog dijela USAID-a Aler Grubbs govorila je o saradnji BiH i USAID-a  i istakla da je od otvaranja Ambasade SAD u BiH 1994. godine, američka vlada, uglavnom putem USAID-a  uložila više od 1,5 milijarde dolara kako bi poboljšala životni standard građana Bosne i Hercegovine i pružila pomoć u postavjanju temelja  svjetlije budućnosti.  „USAID-ov program pomoći pomaže da se stvori stabilna, prosperitetna, demokratska, tržišno orjentisana, multietnička zemlja na putu ka euroatlanskim integracijama“, riječi su direktorice Grubbs.

P1010031Svečanosti obilježavanja 15 godina USAID-a u BiH prisustvovao je i načelnik Općine Tuzla, gospodin Jasmin Imamović koji je u ime građana Tuzle i u svoje lično  ime, izrazio zahvalnost  predstavnicima USAID-a za sve ono što su učinili za Tuzlu. „Naši naveći, najmoćniji i najefikasniji prijatelji na svijetu  su narod i vlada SAD-a i zato ćemo i u narednom periodu nastaviti sa novim zajedničkim projektima, riječi su načenika Imamovića.

Preskoči na sadržaj