Obilježen Svjetski dan knjige i autorskih prava

Povodom “Svjetskog dana knjige i autorskih prava“, koji se svake godine obilježava 23. aprila, danas je u prostorijama naše biblioteke održana interaktivna radionica na temu “Škrinja puna uspomena”. Učestvovali su učenici iz Srednje mašinske škole, te iz Ekonomsko-trgovinske i Turisticko-ugostiteljske škole sa svojim profesoricama Rensom Berbić Mišić, Semirom Vejzović i Azrom Nurkić.

Prisutnima se na početku obratila direktorica NUB „Derviš Sušić“ Tuzla, Sanja Dukić, koja je govorila o ciljevima biblioteke u predstojećem periodu, naglašavajući da su mladi ljudi posebno bitni za razvoj savremenih biblioteka.

Imali smo zadovoljstvo da poslušamo učenički sastav na temu “Knjiga mog djetinjstva”, čitanje stihova uz instrumentalnu pratnju na gitari i sevdalinku uz instrumentalnu pratnju na sazu. Radionicu je vodila bibliotekarka Rusejla Omerbašić Dzaferagić. Cilj našeg današnjeg okupljanja je da podcrtamo važnost knjige u našim životima, da evociramo uspomene iz djetinjstva prisjećajući se pročitanih djela, da aktivno slušamo i učestvujemo u ovoj lijepoj priči, da se bavimo lijepom riječju, da djeca izađu iz stereotipa, šablona i formi.

“Lijepa liječ i gvozdena vrata otvara”

Preskoči na sadržaj