Najava promocije knjige „Sa 77 legendi“, Miralema Demirovića

PLAKAT rp small

O knjizi će govoriti:

  • Zlatko Dukić, književnik;
  • Sinan Sinanović, novinar;
  • Rizah Mešković, istinska legenda bh. i jugoslovenskog fudbala.

Gost na gitari:

  • Zvonimir Erdeljac.

Knjiga sadrži razgovore sa 77 fudbalskih legendi, među kojima su:

Rizah Mešković, Dževad Šećerbegović, Mersed Kovačević, Fuad Mulahasanović, Gabrijel Pendić, Đorđe Gerum, Sead Sarajlić, Suad Kalesić, Mirza Hadžić, Jasmin Divanefendić, Mirsad Dedić, Goran Vlaović, Robert Prosinečki, Dževad Prekazi, Dušan Savić, Mustafa Hasanagić, Safet Sušić, Amir Durgutović.

O AUTORU

Miralem (Hazima) Demirović je rođen u Tuzli 11. juna 1957. godine. Školovao se u rodnom gradu a radni vijek je proveo u kompaniji “INA” na više radnih pozicija. Kao osnovac i srednjoškolac je za svoje literarne radove dobio niz priznanja u vidu pismenih pohvala i knjiga a isti su publikovani u tadašnjim časopisima i zbornicima koji su afirmisali takve uratke. Zanimljivo je istaći da profesionalni posao autora nije imao nikakvu poveznicu sa novinarstvom. Pisanje je bilo i ostalo njegova mladalačka ljubav.

Od 2007. pa do 2012. godine piše za ” Avazov Sport” a kroz tekstove promoviše pionire, kadete i juniore FK ” Sloboda” , te objavljuje niz intervjua sa igračima koji su obilježili najsvjetlije epohe u stogodišnjem bitisanju FK ” Sloboda “a te priče su dio sadržaja knjige ” Sa 77 legendi”. A šta ćete, “fukara” ostaje “fukara” a lokal patriotizam nije škodljiv.

Sretno oženjen, ponosni otac dvoje predivne djece, sina i kćerke te ushićeni djed dva prekrasna unuka, Sanjina i Adiana, autor u statusu penzionera živi u našoj kosmopolitskoj Tuzli.

Autor posebno ističe da prihod od prodatih knjiga želi dati u humanitarne svrhe a primarni cilj mu je sedmogodišnjeg unuka čiji lik krasi naslovnicu knjige učiniti, nada se, najmlađim dobrotvorom u Bosni i Hercegovini.