Najava obilježavanja 1.marta – Dana nezavisnosti BiH

U saradnji sa JU Srednjom ekonomsko-trgovinskom školom Tuzla u petak 28.februara u 17 sati u velikoj sali Biblioteke kulturno-umjetničkim programom “Sa Tuzlom u srcu, i Bosnom i Hercegovinom u duši” Narodna i univerzitetska biblioteka “Derviš Sušić” Tuzla obilježiti će 1.mart – Dan nezavisnosti BiH. Za ovu prigodu učenici Srednje ekonomsko-trgovinske škole Tuzla izvesti će svoju predstavu koju su pripremili u okviru projekta Francuskog i Gete instituta, a sa istom predstavom nastupili su na državnom festivalu srednjoškolskog teatra. Takođe nastupiti će i hor ove škole, a ujedno će se predstaviti najljepši literarni radovi učenika.

Narodna i univerzitetska biblioteka “Derviš Sušić” Tuzla, pored osnovne djelatnosti koja se tiče pozajmice knjiga, u svom radu i djelovanju kontinuirano sarađuje sa osnovnim i srednjim školama sa Tuzlanskog kantona na polju zajedničkih kulturnih i promotivnih aktivnosti, te obilježavanja važnih datuma i praznika.

Učenici su na svojevrstan način sačinili razglednice Tuzle koje oživljavaju kipove Ismeta i Meše, pričaju priču Husinskog rudara, legendu o tuzlanskoj kozi, posmatraju ljubav mladih tuzlaka očima čaršijske česme, svjedoče o čudnoj svađi uglja i soli, a i o ljepoti Panonskih jezera.

Dobro nam došli!