Donirane knjige za Biblioteku Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari

Direktorica Biblioteke „Derviš Sušić“ Mirna Trifković i predsjednik upravnog odbora Biblioteke Dževad Mešanović posjetili su  Memorijalni centra Srebrenica-Potočari  za koji su predali donaciju od 378 knjiga i 51 periodičnih publikacija.

Azir Osmanović, kustos Memorijalnog centra u ime zaposlenika i korisnika Biblioteke primio je ovu donaciju kazavši da je Memorijalni centar Srebrenica Potočari, do sada, prikupio oko 12.000 knjiga.

  • Radi se o knjigama različitih žanrova. Zahvalni smo direktorici Narodne i univerzitetske biblioteke „Derviš Sušić“ Tuzla na ovoj vrijednoj donaciji knjiga i nadamo se da će se naša saradnja nastaviti i u budućnosti, kazao je Osmanović.

Direktorica Biblioteke Mirna Trifković podijelila je svoje zadovoljstvo što tuzlanska biblioteka može pomoći u radu Biblioteke Memorijalnog centra Srebrenica -Potočari.

  • Naša biblioteka kontinuirano radi na razvoju mreža Biblioteka i kroz donacije knjige pomaže onima kojih se pomoć najviše tiče, a to su korisnici bibliotečkih usluga. Knjige poklanjamo iz rezervi koje imamo i kontinuirano obnavljamo iz različitih izvora. Samo u protekloj godini donirali smo bibliotekama 873 knjige iz različitih oblasti, istakla je Trifković.
Preskoči na sadržaj