Asija Cena, članica Biblioteke “Derviš Sušić” dobitnica jedne od nagrada za Najaktivnijeg čitaoca sa područja Federacije BiH

73381222 100308048061927 1345220921459212288 n

U povodu obilježavanja Mjeseca knjige u prostorijama Ministarstva kulture i sporta FBiH 14. oktobra upriličena je svečanost u povodu dodjele priznanja Najaktivniji čitalac – član biblioteke.

Asija Cena, učenica trećeg razreda Mješovite srednje hemijske škola Tuzla jedna je među 11 nagrađenih najaktivnijih članova biblioteka u Federaciji BiH sa najviše pročitanih knjiga.

Asija Cena članica je Odjeljenja za odrasle Biblioteke “Derviš Sušić” od 2017. godine, u toku 2018. godine pročitala je ukupno 109 knjiga i za knjige smatra da su joj najbolji učitelji.

– Po mom mišljenju, knjiga je sinonim za bogatstvo, znanje i moć. Smatram da su knjige nešto neprocjenjivo, jer su one na neki način naši najbolji učitelji. Uz razne literature sam naučila osmotriti svijet oko sebe iz različitih uglova, naučila sam razmišljati i boriti se za ono što želim. Knjiga je čovjekov istinski prijatelj, kaže ti istinu u lice, a nikome ne odaje tvoje tajne, poručuje Asija Cena.

Ovom prilikom najaktivniji čitaoci nagrađeni su sa po 500,00 KM, a biblioteke iz kojih dolaze dobile su knjige na poklon.
Tim povodom predstavnici Fondacije za bibliotečku djelatnost, u svom obraćanju prisutne su podsjetili na značaj navedene nagrade, koja je namjenjena pružanju podrške mladim čitaocima, te odavanju priznanja posvećenosti čitanju.
Uz isticanje zahvalnosti Fondaciji na značajnoj pomoći koju pruža Biblioteci , upućujemo i iskrene čestitke našoj vrijednoj čitateljki.

Narodna i univerzitetska biblioteka
“Derviš Sušić” Tuzla