Američki kutak Narodne i univerzitetske biblioteke „Derviš Sušić“ Tuzla

Bosna i Hercegovina postala je poznata i cijenjena u cijelom svijetu. Bogata je kulturom, prirodnim i historijskim nasljeđem sa mnogim važnim mjestima. – „Naša država prepuna je znamenitih arhitektura kao što su Begova džamija, Carev most, Vijećnica, Sebilj, Katedrala, na Drini Ćuprija, Stari most u Mosrtaru, Stari grad Travnik, Crkva Sv.Josipa u Sarajevu kao i mnogih drugih građevina nastalih u periodu austrougarske i osmanlija“,- rekla je mr.Enisa Žunić, koja je naglasila   da je jedna zemlja Bosna u kojoj se u isto vrijeme može čuti mujezina glas kao i zvuk zvona crkve.

Prof.dr. Enver Imamović naglasio je, da ova knjiga može da bude i enciklopedija BiH, jer posjeduje  najsvježije podatke i fotografije o našoj državi.

U fotomonografiji „Bosna i Hercegovina – 1000 pitanja i 1000 odgovora“ BiH je predstavljena od prethistorijskog do novog doba, predstavljeni su gradovi i naselja sa divnim ilustracijama, najvažnije ličnosti naše zemlje kao i najljepši krajolici, rijeke, jezera, planine, spomenici i druga bogatstva koja nisu prikazana ni u jednom drugom djelu o BiH.

Ova knjiga nema idealističke  primjese, rekao je  prof.dr.Šaćira Filandre, koji je zaključio da je „Bosna i Hercegovina – 1000 pitanja i 1000 odgovora“ akademski odgovorno djelo, rađeno spram duha vremena, a u isto vrijeme  ide u susret i nečitačima jer daje kratke informacije o naljepšim krajevima BiH kao i fotografije istih.

 

Cijena ove knjige inače je 117 KM, ali se može naći po promotivnoj cijeni od 50 KM, narednih nekoliko dana na Centralnom odjeljenu Narodne i univerzitetske biblioteke „Derviš Sušić“ Tuzla,

Preskoči na sadržaj