Kontakt centar: +387 (35) 272-626 - Email: nubtz@bih.net.ba

 • Slide 1

  Biblioteka nosi ime književnika i bivšeg direktora Derviša Sušića.

 • Slide 2

  Biblioteka je član Saveza balkanskih biblioteka BLU.

 • Slide 3

  Biblioteka nosi ime književnika i bivšeg direktora Derviša Sušića.

 • Slide 4

  Članovi biblioteke mogu korisiti internet.

 • Slide 5

  Kod nas možete pretraživati EBSCO bazu podataka.

 • Slide 6

  Američki kutak raspolaže sa 160 m2 savremeno uređenog prostora i ručno izrađenim policama sa 3.000. knjiga, kao i časopisima, multimedijalnim enciklopedijama...

 • Slide 7

  U Biblioteci postoje Američki kutak, Austrijska, Iranska i Turska Biblioteka sa stotinama knjiga, časopisa, enciklopedia, DVD i CD...

Informacioni centar

Glavni punkt Službe za rad sa korisnicima je Informacioni centar Biblioteke, a opremeljen je računarima za korisnike i zaposlenike Biblioteke.

Više

Posudba

Centralno posudbeno odjeljenje, odjeljenje za djecu sa čitaonicom, odjeljenje knjige na stranim jezicima (strane zbirke).

Više

Baze podataka

U Biblioteci možete pretraživati EBSCOhost® * baze podataka (referensne bibliografske i ful-tekst baze podataka iz raznih naučnih oblasti).

Više

Derviš Sušić

.

thumbnail

Predstavljanje knjige „Ružičasto sunce i plavi mjesec“, Evite Bojkovac iz Dervente ,održati će se u utorak 21. novembra 2017. godine u 13 sati u Biblioteci "Derviš Sušić". U programu će učestvovati Draženka Dervišević,recenzent i književnik Ranko Preradović.

Pred nama je druga zbirka stihova mlade pjesnikinje Evite Bojkovac “Ružičasto sunce i plavi mjesec”.

Nije prošla ni puna godina, a Evita nam se već predstavlja sa četiri ciklusa novih pjesama u njenom već prepoznatljivom stilu.
Drugom knjigom pjesama Evita nam ukazuje da je ona jedna vrijedna pčelica, radilica, potvrđujući da se u poeziji nije obrela slučajno, zavedena dječijom znatiželjom i očaranošću, u potrazi za najnovijom razbibrigom i hobijem, već da je riječ o istinskom radu i disciplinovanosti, posvećenosti i nadarenosti.
Evita Bojkovac rođena je 2005. godine u Derventi, učenica je Osnovne škole "19. april" iz ovog grada, a osim što piše pjesme aktivno se bavi crtanjem, slikanjem i muzikom.


Pohađa i Osnovnu muzičku školu, odsjek klavir, u Derventi. Dobitnik je više priznanja i nagrada na konkursima za likovno stvaralaštvo, imala je više samostalnih izložbi, od kojih veoma zapažene u Derventi i Tuzli. Pjesme i crteži objavljivani su u raznim časopisima šireg regiona.

O nama

slika za footer

Od osnivanja, 1946. godine, Narodna biblioteka Tuzla uspješno obavlja zadatke nosioca razvoja bibliotečke djelatnosti na tuzlanskom području, djelujući u funkciji općeg obrazovanja, informiranja i zadovoljavanja kulturnih potreba stanovništva.

Kontakt informacije

Ul. Mihajla i Živka Crnogorčevića 7,
75 000 Tuzla,
Bosna i Hercegovina

Centrala: +387 (35) 272-626

Direktor: +387 (35) 266-343

Tehnički sekretar: +387 (35) 252-644

Fax: +387 (35) 273-190

Radno vrijeme: Pon. - Pet.: 08 - 18;
Prva subota u mjesecu: 09 - 15, ostale neradne;
Nedjelja: Zatvoreno.