Kontakt centar: +387 (35) 272-626 - Email: nubtz@bih.net.ba

 • Slide 1

  Biblioteka nosi ime književnika i bivšeg direktora Derviša Sušića.

 • Slide 2

  Biblioteka je član Saveza balkanskih biblioteka BLU.

 • Slide 3

  Biblioteka nosi ime književnika i bivšeg direktora Derviša Sušića.

 • Slide 4

  Članovi biblioteke mogu korisiti internet.

 • Slide 5

  Kod nas možete pretraživati EBSCO bazu podataka.

 • Slide 6

  Američki kutak raspolaže sa 160 m2 savremeno uređenog prostora i ručno izrađenim policama sa 3.000. knjiga, kao i časopisima, multimedijalnim enciklopedijama...

 • Slide 7

  U Biblioteci postoje Američki kutak, Austrijska, Iranska i Turska Biblioteka sa stotinama knjiga, časopisa, enciklopedia, DVD i CD...

Informacioni centar

Glavni punkt Službe za rad sa korisnicima je Informacioni centar Biblioteke, a opremeljen je računarima za korisnike i zaposlenike Biblioteke.

Više

Posudba

Centralno posudbeno odjeljenje, odjeljenje za djecu sa čitaonicom, odjeljenje knjige na stranim jezicima (strane zbirke).

Više

Baze podataka

U Biblioteci možete pretraživati EBSCOhost® * baze podataka (referensne bibliografske i ful-tekst baze podataka iz raznih naučnih oblasti).

Više

Derviš Sušić

.

23130892 547303335617029 5502507057194300035 nBiblioteka tradicionalno, u toku obilježavanja „Mjeseca knjige“, dodjeljuje priznanja svojim najaktivnijim korisnicima, a sve u cilju promocije čitanja i lijepe pisane riječi.

Jedna od nagrađenih članica Biblioteke je Selma Isić, nezaposlena pravnica kojoj je priznanje dodjeljeno kao najaktivnijoj korisnici Čitaonice. 

- Često dolazim u našu Biblioteku, jer pripremam pravosudni ispit. Odgovara mi zajedničko učenje sa kolegama u tišini Čitaonice. Drago mi je da neko prepoznaje rad, trud i zalaganje svih danas nagrađenih, jer u ovom “sivilu” zaposlenici

Biblioteke su svijetla tačka koji prepoznaju kvalitetne i vrijedne ljude, kazala je Selma.

Muhterema Halilović u ime Službe za rad sa korisnicima bibliotečkih usluga i kulturno – promotivne aktivnosti, na osnovu Odluke Upravnog odbora Biblioteke, uručila je jučer Priznanja najaktivnijim korisnicima koje podrazumijeva besplatnu članarinu na godinu dana.

- Ovakvim aktivnostima u kojima uručujemo priznanja našim korisnicima, glavni cilj je motivacija za čitanjem, ali i afirmacija knjige uopšte. Drago nam je što je ovaj naš čin uveselio korisnike jer mi pratimo njihov rad, trud i interes za našom ustanovom, ističe gospođa Halilović, rukovodilac Službe za rad sa korisnicima bibliotečkih usluga i kulturno – promotivne aktivnosti.

Priznanja su dobili:

Odjeljenje za odrasle

- Enver Rahmanović
- Amra Čamdžić
- Adi Omić
- Harun Hadžihrustić
- Ana Bojana Ljubojević

Čitaonica

- Selma Isić
- Andrej Aziri
- Tarik Omerćehajić
- Dževad Ćejvanović

Odjeljenje za djecu

- Dani Korić
- Dani Džaferagić
- Adis Hercegovac
- Šećo Javrić
- Danis Karahodža
- Ivan Tunjić

O nama

slika za footer

Od osnivanja, 1946. godine, Narodna biblioteka Tuzla uspješno obavlja zadatke nosioca razvoja bibliotečke djelatnosti na tuzlanskom području, djelujući u funkciji općeg obrazovanja, informiranja i zadovoljavanja kulturnih potreba stanovništva.

Kontakt informacije

Ul. Mihajla i Živka Crnogorčevića 7,
75 000 Tuzla,
Bosna i Hercegovina

Centrala: +387 (35) 272-626

Direktor: +387 (35) 266-343

Tehnički sekretar: +387 (35) 252-644

Fax: +387 (35) 273-190

Radno vrijeme: Pon. - Pet.: 08 - 18;
Prva subota u mjesecu: 09 - 15, ostale neradne;
Nedjelja: Zatvoreno.