Kontakt centar: +387 (35) 272-626 - Email: nubtz@bih.net.ba

 • Slide 1

  Biblioteka nosi ime književnika i bivšeg direktora Derviša Sušića.

 • Slide 2

  Biblioteka je član Saveza balkanskih biblioteka BLU.

 • Slide 3

  Biblioteka nosi ime književnika i bivšeg direktora Derviša Sušića.

 • Slide 4

  Članovi biblioteke mogu korisiti internet.

 • Slide 5

  Kod nas možete pretraživati EBSCO bazu podataka.

 • Slide 6

  Američki kutak raspolaže sa 160 m2 savremeno uređenog prostora i ručno izrađenim policama sa 3.000. knjiga, kao i časopisima, multimedijalnim enciklopedijama...

 • Slide 7

  U Biblioteci postoje Američki kutak, Austrijska, Iranska i Turska Biblioteka sa stotinama knjiga, časopisa, enciklopedia, DVD i CD...

Informacioni centar

Glavni punkt Službe za rad sa korisnicima je Informacioni centar Biblioteke, a opremeljen je računarima za korisnike i zaposlenike Biblioteke.

Više

Posudba

Centralno posudbeno odjeljenje, odjeljenje za djecu sa čitaonicom, odjeljenje knjige na stranim jezicima (strane zbirke).

Više

Baze podataka

U Biblioteci možete pretraživati EBSCOhost® * baze podataka (referensne bibliografske i ful-tekst baze podataka iz raznih naučnih oblasti).

Više

Derviš Sušić

.

PLAKAT

Poštovani!

U subotu, 10. lipnja 2017. godine na šetalištu Josipa Jurja Strossmayera u Vukovaru s početkom u 9:30 sati službeno će biti otvoren 5. po redu vukovarski sajam knjiga „Likebook 5“. Sajam organizira Gradska knjižnica Vukovar pod pokroviteljstvom Grada Vukovara.

Osim kupnje knjiga po povoljnim cijenama, na „Likebook 5“ sajmu upriličit će se i dva susreta s piscima – Sonjom Smolec i Tomislavom Beronićem u Zelenoj čitaonici Gradske knjižnice Vukovar.
S početkom u 10:00 sati, Sonja Smolec predstavit će svoj najnoviji roman za mlade „Moja polovica Mjeseca“, a mladi će tom prigodom saznati ponešto i o zaštiti privatnosti i sigurnosti na internetu kroz predavanje policijske službenice PU Vukovarsko – srijemske županije.

U 11:30 sati Tomislav Beronić predstavit će svoj roman „Peta dimenzija“.

„Likebook 5“ jedan je od programa kojim se obilježavaju Dani mladih u Vukovaru, a povod tome je predstavljanje Odjela za mlade Gradske knjižnice Vukovar Spajalica, otvorenog u okviru projekta koji financira Europska unija. Gosti ovogodišnjeg Likebook sajma su i projektni partneri te mladi iz Tuzle, koji će zajedno s mladima Vukovara upoznati naš grad i njegovu povijest kroz aktivnosti koje su zajednički pripremili Gradska knjižnica Vukovar i PRONI Centar za socijalno podučavanje.

Likebook je i ove godine humanitarnog karaktera, a prihodom od prodaje na humanitarnom štandu Gradske knjižnice Vukovar kupit će se likovni pribor i materijal za dvije udruge čiji su korisnici mlade osobe i to Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom „Vukovarske iskrice“ i Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“.

Ovim putem pozivamo vas da medijski popratite „Likebook 5“ i događanja u sklopu sajma, a za dodatne informacije možete kontaktirati djelatnike Gradske knjižnice Vukovar.

Unaprijed zahvaljujemo,

Ravnateljica Gradske knjižnice Vukovar:
Jelena Miškić, dipl.knjiž.

 

 

 

O nama

slika za footer

Od osnivanja, 1946. godine, Narodna biblioteka Tuzla uspješno obavlja zadatke nosioca razvoja bibliotečke djelatnosti na tuzlanskom području, djelujući u funkciji općeg obrazovanja, informiranja i zadovoljavanja kulturnih potreba stanovništva.

Kontakt informacije

Ul. Mihajla i Živka Crnogorčevića 7,
75 000 Tuzla,
Bosna i Hercegovina

Centrala: +387 (35) 272-626

Direktor: +387 (35) 266-343

Tehnički sekretar: +387 (35) 252-644

Fax: +387 (35) 273-190

Radno vrijeme: Pon. - Pet.: 08 - 18 (rad sa korisnicima);
Subota i Nedjelja: Zatvoreno.