Kontakt centar: +387 (35) 272-626 - Email: nubtz@bih.net.ba

 • Slide 1

  Biblioteka nosi ime književnika i bivšeg direktora Derviša Sušića.

 • Slide 2

  Biblioteka je član Saveza balkanskih biblioteka BLU.

 • Slide 3

  Biblioteka nosi ime književnika i bivšeg direktora Derviša Sušića.

 • Slide 4

  Članovi biblioteke mogu korisiti internet.

 • Slide 5

  Kod nas možete pretraživati EBSCO bazu podataka.

 • Slide 6

  Američki kutak raspolaže sa 160 m2 savremeno uređenog prostora i ručno izrađenim policama sa 3.000. knjiga, kao i časopisima, multimedijalnim enciklopedijama...

 • Slide 7

  U Biblioteci postoje Američki kutak, Austrijska, Iranska i Turska Biblioteka sa stotinama knjiga, časopisa, enciklopedia, DVD i CD...

Informacioni centar

Glavni punkt Službe za rad sa korisnicima je Informacioni centar Biblioteke, a opremeljen je računarima za korisnike i zaposlenike Biblioteke.

Više

Posudba

Centralno posudbeno odjeljenje, odjeljenje za djecu sa čitaonicom, odjeljenje knjige na stranim jezicima (strane zbirke).

Više

Baze podataka

U Biblioteci možete pretraživati EBSCOhost® * baze podataka (referensne bibliografske i ful-tekst baze podataka iz raznih naučnih oblasti).

Više

Derviš Sušić

.

acvu friday 10

Nakon svečanog otvorenja novouređenog Odjela za mlade Gradske knjižnice Vukovar uslijedili su Dani otvorenih vrata od 3. do 7. travnja 2017. godine. Tijekom pet dana ugostili smo udruge i srednje škole grada Vukovara s brojnim zanimljivim predavanjima za mlade.

Prvi dan u Spajalici predstavio se Info centar za mlade koji nam je prenio informacije o obrazovanju, zapošljavanju i poduzetništvu, socijalnoj politici prema mladima, aktivnom sudjelovanju mladih u društvu, kulturi mladih i slobodnom vremenu i mnogim drugim zanimljivim temama, a tiču se mladih osoba. U okviru aktivnosti u Spajalici je postavljen Info kiosk na kojem će se kontinuirano nalaziti informacije namijenjene mladima.

Drugog dana otvorenih vrata učenici Strukovne škole Vukovar zajedno sa svojim profesorima otvorili su izložbu “Šaljive zgode u restoranu”. Svi posjetitelji izložbe mogli su uživati u šarenim bezalkoholnim koktelima koje su pripremali učenici. Isto tako učenice su prezentirale svoje frizersko umijeće praveći zanimljive frizure.

U srijedu smo ugostili profesoricu Natašu Vinković iz Gimnazije Vukovar koja je zajedno s učenicima održala interaktivno uvodno predavanje namijenjeno srednjoškolcima na temu „Gimnazija Vukovar: Škola ambasador Europskog parlamenta“. Ovo predavanje uvod je u ciklus predavanja „Europski ponedjeljak“ koji će se održavati u Spajalici. Škola ambasador Europskog parlamenta je program usmjeren na rad s mladima u svrhu podizanja svijesti i razine znanja srednjoškolaca o Europskoj uniji i parlamentarnoj demokraciji. Programom se nastoji omogućiti mladim ljudima - građanima Europske unije – bolje razumijevanje njihovih prava, upoznati ih s radom i odgovornostima zastupnika u Europskom parlamentu, te ih osvijestiti načinima na koje mogu aktivno sudjelovati u kreiranju europskih politika.

Četvrtog dana otvorenih vrata, učenici srednjih škola su mogli naučiti kako napisati dobar esej na radionici koju su održali profesorica iz Gimnazije Vukovar Giana Marović Zeko i voditelj razvojnih projekata u VURA – Razvojnoj agenciji Vukovar, Davor Garbac. Na kraju radionice učenici su s našim knjižničarkama odigrali zanimljivu igru po uzoru na popularnu svjetsku igru “Panic room” gdje su pokazali moć snalaženja, ali i velika znanja iz opće kulture.

Petak je bio rezerviran za ACVu Open friDay – dan otvorenih vrata Američkog kutka Vukovar, u suradnji s profesoricom Sanjom Rašić iz Tehničke škole Nikole Tesle Vukovar. 3D Team – Danijel, David i Davor, učenici 2. razreda smjera Tehničar za računalstvo, zajedno s učenicima i nastavnicima OŠ Nikole Andrića i OŠ Dragutina Tadijanovića proveli su radionicu programiranja i robotike, koja je novi sadržaj u okviru ACVu. Putem donacije u okviru projekta BBC micro:bit – STEM revolucija, Knjižnica je dobila 20 micro:bita, dok su sredstvima Veleposlanstva SAD-a pribavljeni mBot i Lego Mindstorm roboti, a koje će djeca i mladi moći programirati i koristiti u okviru STEM kluba ACVu čije je pokretanje u planu budućih aktivnosti. Ovim programom ujedno je i neformalno otvoren novi prostor Američkog kutka Vukovar, čija je informatička i STEM oprema smještena u Odjelu za mlade, zbog čega će se dio programskih aktivnosti ACVu provoditi i u Spajalici.

Kako nam je bilo tijekom ovog uzbudljivog tjedna, pogledajte na fotografijama.

 

spajalica 300x135

Javne nabavke

 

 

Neke od naših usluga

Područno djeljenje Narodne i univerzitetske biblioteke "Derviš Sušić" Tuzla počelo je sa radom 2007. godine.
Pored pružanja informacija i posudbe knjiga, Biblioteka se u svom radu...
Odjeljenje za djecu sa čitaonicom, knjige na stranim jezicima...

Brojač posjeta

Danas 46

Jučer 185

Ove sedmice 46

Ovog mjeseca 3748

Ukupno 643564

O nama

slika za footer

Od osnivanja, 1946. godine, Narodna biblioteka Tuzla uspješno obavlja zadatke nosioca razvoja bibliotečke djelatnosti na tuzlanskom području, djelujući u funkciji općeg obrazovanja, informiranja i zadovoljavanja kulturnih potreba stanovništva.

Kontakt informacije

Ul. Mihajla i Živka Crnogorčevića 7,
75 000 Tuzla,
Bosna i Hercegovina

Centrala: +387 (35) 272-626

Direktor: +387 (35) 266-343

Tehnički sekretar: +387 (35) 252-644

Fax: +387 (35) 273-190

Radno vrijeme: Pon. - Pet.: 08 - 18;
Prva subota u mjesecu: 09 - 15, ostale neradne;
Nedjelja: Zatvoreno.