Kontakt centar: +387 (35) 272-626 - Email: nubtz@bih.net.ba

 • Slide 1

  Biblioteka nosi ime književnika i bivšeg direktora Derviša Sušića.

 • Slide 2

  Biblioteka je član Saveza balkanskih biblioteka BLU.

 • Slide 3

  Biblioteka nosi ime književnika i bivšeg direktora Derviša Sušića.

 • Slide 4

  Članovi biblioteke mogu korisiti internet.

 • Slide 5

  Kod nas možete pretraživati EBSCO bazu podataka.

 • Slide 6

  Američki kutak raspolaže sa 160 m2 savremeno uređenog prostora i ručno izrađenim policama sa 3.000. knjiga, kao i časopisima, multimedijalnim enciklopedijama...

 • Slide 7

  U Biblioteci postoje Američki kutak, Austrijska, Iranska i Turska Biblioteka sa stotinama knjiga, časopisa, enciklopedia, DVD i CD...

Informacioni centar

Glavni punkt Službe za rad sa korisnicima je Informacioni centar Biblioteke, a opremeljen je računarima za korisnike i zaposlenike Biblioteke.

Više

Posudba

Centralno posudbeno odjeljenje, odjeljenje za djecu sa čitaonicom, odjeljenje knjige na stranim jezicima (strane zbirke).

Više

Baze podataka

U Biblioteci možete pretraživati EBSCOhost® * baze podataka (referensne bibliografske i ful-tekst baze podataka iz raznih naučnih oblasti).

Više

Derviš Sušić

.

1mart1Petak 28.februara u Tuzlanskoj biblioteci Derviš Sušić protekao je u znaku obilježavanja 1.marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Učenici OŠ "Sv. Franjo" Tuzla u pratnji Julijane Kovačević Kotorić, nastavnice hrvatskog jezika i književnosti i Ivice Kovačevića, nastavnika historije, upriličili su prigodan program o prošlosti i kulturno-historijskom naslijeđu Bosne i Hercegovine praćenu poetskim i proznim tekstovima pod nazivom "Bosna i Hercegovina kroz stoljeća".

Također učenici Srednje ekonomsko-trgovinske škole Tuzla uz podršku svoje direktorice Larise Ćustendil, priredili su prigodan kulturno-umjetnički program “Sa Tuzlom u srcu, i Bosnom i Hercegovinom u duši” u okviru kojeg su izveli predstavu „Tuzlanska sehara“ koju su pripremili u okviru projekta Francuskog i Goethe instituta, a sa istom predstavom nastupili su na državnom festivalu srednjoškolskog teatra. Prisutni su uživali u izvedbama hora ove škole a ujedno su predstavljeni najljepši literarni radovi učenika.

Sabina Babajić, voditeljica Zavičajne zbirke Biblioteke, u ime kolektiva i direktorice , zahvalila se učenicima i profesorima ovih škola na angažmanu i učešću u obilježavanju 1.marta –Dana nezavisnosti.

O nama

slika za footer

Od osnivanja, 1946. godine, Narodna biblioteka Tuzla uspješno obavlja zadatke nosioca razvoja bibliotečke djelatnosti na tuzlanskom području, djelujući u funkciji općeg obrazovanja, informiranja i zadovoljavanja kulturnih potreba stanovništva.

Kontakt informacije

Ul. Mihajla i Živka Crnogorčevića 7,
75 000 Tuzla,
Bosna i Hercegovina

Centrala: +387 (35) 272-626

Direktor: +387 (35) 266-343

Tehnički sekretar: +387 (35) 252-644

Fax: +387 (35) 273-190

Radno vrijeme: Pon. - Pet.: 08 - 18 (rad sa korisnicima);
Subota i Nedjelja: Zatvoreno.