Kontakt centar: +387 (35) 272-626 - Email: nubtz@bih.net.ba

 • Slide 1

  Biblioteka nosi ime književnika i bivšeg direktora Derviša Sušića.

 • Slide 2

  Biblioteka je član Saveza balkanskih biblioteka BLU.

 • Slide 3

  Biblioteka nosi ime književnika i bivšeg direktora Derviša Sušića.

 • Slide 4

  Članovi biblioteke mogu korisiti internet.

 • Slide 5

  Kod nas možete pretraživati EBSCO bazu podataka.

 • Slide 6

  Američki kutak raspolaže sa 160 m2 savremeno uređenog prostora i ručno izrađenim policama sa 3.000. knjiga, kao i časopisima, multimedijalnim enciklopedijama...

 • Slide 7

  U Biblioteci postoje Američki kutak, Austrijska, Iranska i Turska Biblioteka sa stotinama knjiga, časopisa, enciklopedia, DVD i CD...

Informacioni centar

Glavni punkt Službe za rad sa korisnicima je Informacioni centar Biblioteke, a opremeljen je računarima za korisnike i zaposlenike Biblioteke.

Više

Posudba

Centralno posudbeno odjeljenje, odjeljenje za djecu sa čitaonicom, odjeljenje knjige na stranim jezicima (strane zbirke).

Više

Baze podataka

U Biblioteci možete pretraživati EBSCOhost® * baze podataka (referensne bibliografske i ful-tekst baze podataka iz raznih naučnih oblasti).

Više

Derviš Sušić

.

DSC 0518

Narodnu i univerzitetsku biblioteku „ Derviš Sušić“ – Austrijsku biblioteku, posjetile su direktorica Austrijskog kulturnog foruma Sabine Kernthaller sa saradnicom Ninom Newell.

Austrijska biblioteka Tuzla je jedna od 62 austrijske biblioteke koje djeluju na području istočne i jugoistočne Evrope i u protekle 23 godine postojanja i rada ostvarila je kontinuiranu saradnju sa Saveznim ministarstvom za Evropu, integracije i vanjske poslove iz Beča, Austrijskim udruženjem za književnost, također iz Beča kao i Ambasadom Republike Austrije iz Sarajeva.

Austrijski kulturni forum Sarajevo je otvoren u decembru 2018. godine i, kao dio Austrijske ambasade u Bosni i Hercegovini, djeluje u vidu platforme za razmjenu između Austrije i Bosne i Hercegovine u oblastima umjetnosti, kulture, nauke i obrazovanja.

Prilikom posjete, Enisa Osmančević, voditeljica Austrijske biblioteke, upoznala je predstavnice Austrijskog kulturnog foruma sa radom Austrijske biblioteke, te je dogovorena zajednička saradnja kao i podrška Austrijskoj biblioteci Tuzla.

DSC 0524

O nama

slika za footer

Od osnivanja, 1946. godine, Narodna biblioteka Tuzla uspješno obavlja zadatke nosioca razvoja bibliotečke djelatnosti na tuzlanskom području, djelujući u funkciji općeg obrazovanja, informiranja i zadovoljavanja kulturnih potreba stanovništva.

Kontakt informacije

Ul. Mihajla i Živka Crnogorčevića 7,
75 000 Tuzla,
Bosna i Hercegovina

Centrala: +387 (35) 272-626

Direktor: +387 (35) 266-343

Tehnički sekretar: +387 (35) 252-644

Fax: +387 (35) 273-190

Radno vrijeme: Pon. - Pet.: 08 - 18 (rad sa korisnicima);
Subota i Nedjelja: Zatvoreno.