Kontakt centar: +387 (35) 272-626 - Email: nubtz@bih.net.ba

 • Slide 1

  Biblioteka nosi ime književnika i bivšeg direktora Derviša Sušića.

 • Slide 2

  Biblioteka je član Saveza balkanskih biblioteka BLU.

 • Slide 3

  Biblioteka nosi ime književnika i bivšeg direktora Derviša Sušića.

 • Slide 4

  Članovi biblioteke mogu korisiti internet.

 • Slide 5

  Kod nas možete pretraživati EBSCO bazu podataka.

 • Slide 6

  Američki kutak raspolaže sa 160 m2 savremeno uređenog prostora i ručno izrađenim policama sa 3.000. knjiga, kao i časopisima, multimedijalnim enciklopedijama...

 • Slide 7

  U Biblioteci postoje Američki kutak, Austrijska, Iranska i Turska Biblioteka sa stotinama knjiga, časopisa, enciklopedia, DVD i CD...

Informacioni centar

Glavni punkt Službe za rad sa korisnicima je Informacioni centar Biblioteke, a opremeljen je računarima za korisnike i zaposlenike Biblioteke.

Više

Posudba

Centralno posudbeno odjeljenje, odjeljenje za djecu sa čitaonicom, odjeljenje knjige na stranim jezicima (strane zbirke).

Više

Baze podataka

U Biblioteci možete pretraživati EBSCOhost® * baze podataka (referensne bibliografske i ful-tekst baze podataka iz raznih naučnih oblasti).

Više

Derviš Sušić

.

slika1

Danas je u ime Narodne i univerzitetske biblioteke „Derviš Sušić“ Tuzla direktorica Mirna Trifković potpisala sporazum o saradnji sa Almirom Mustafićem, predsjednikom Udruženja građana „Projekt ABC“ Tuzla.
Cilj sporazuma je rad na zajedničkim projektima iz oblasti kulture, kao i pružanje uzajamne podrške u organizaciji aktivnosti namijenjenih edukaciji građana, sa naglaskom na edukaciju mladih.

- Biblioteke su oduvijek bile institucije od značajna za društvo. Kroz svoj rad, saradnju sa različitim instituacijama i udruženjima, okupljanje građana, promociju književnosti i umjetnosti, kao i kroz organizaciju mnogobrojnih kulturnih i edukativnih sadržaja, biblioteke su i danas među glavnim nosiocima kulturnog razvoja, istakla je direktorica Trifković.

Prema riječima Mustafića, NUB „Derviš Sušić“ Tuzla prati rad ovog uduženja i podržava njihove aktivnosti skoro od osnivanja, te stoga smatra da je za održavanje više od 300 besplatnih radionica za građane velikim dijelom zaslužna i biblioteka.

- Radi se o biblioteci koja zaista stoji na usluzi građanima i pomaže im uprkos izazovima kroz koje i sama prolazi. I ovaj projekat, kao i svi prethodni, rezultirat će dobrim stvarima za naše građane, a vjerovatno ćemo je proširiti i na druge gradove naše države. Zbog toga se u ime svog tima zahvaljujem kompletnom osoblju biblioteke, a naročito direktorici Mirni Trifković koja je dosad pokazala veliko razumijevanje za sve ono što radimo, kazao je Mustafić.

O nama

slika za footer

Od osnivanja, 1946. godine, Narodna biblioteka Tuzla uspješno obavlja zadatke nosioca razvoja bibliotečke djelatnosti na tuzlanskom području, djelujući u funkciji općeg obrazovanja, informiranja i zadovoljavanja kulturnih potreba stanovništva.

Kontakt informacije

Ul. Mihajla i Živka Crnogorčevića 7,
75 000 Tuzla,
Bosna i Hercegovina

Centrala: +387 (35) 272-626

Direktor: +387 (35) 266-343

Tehnički sekretar: +387 (35) 252-644

Fax: +387 (35) 273-190

Radno vrijeme: Pon. - Pet.: 08 - 19 (rad sa korisnicima);
Subota i Nedjelja: Zatvoreno.