Kontakt centar: +387 (35) 272-626 - Email: nubtz@bih.net.ba

 • Slide 1

  Biblioteka nosi ime književnika i bivšeg direktora Derviša Sušića.

 • Slide 2

  Biblioteka je član Saveza balkanskih biblioteka BLU.

 • Slide 3

  Biblioteka nosi ime književnika i bivšeg direktora Derviša Sušića.

 • Slide 4

  Članovi biblioteke mogu korisiti internet.

 • Slide 5

  Kod nas možete pretraživati EBSCO bazu podataka.

 • Slide 6

  Američki kutak raspolaže sa 160 m2 savremeno uređenog prostora i ručno izrađenim policama sa 3.000. knjiga, kao i časopisima, multimedijalnim enciklopedijama...

 • Slide 7

  U Biblioteci postoje Američki kutak, Austrijska, Iranska i Turska Biblioteka sa stotinama knjiga, časopisa, enciklopedia, DVD i CD...

Informacioni centar

Glavni punkt Službe za rad sa korisnicima je Informacioni centar Biblioteke, a opremeljen je računarima za korisnike i zaposlenike Biblioteke.

Više

Posudba

Centralno posudbeno odjeljenje, odjeljenje za djecu sa čitaonicom, odjeljenje knjige na stranim jezicima (strane zbirke).

Više

Baze podataka

U Biblioteci možete pretraživati EBSCOhost® * baze podataka (referensne bibliografske i ful-tekst baze podataka iz raznih naučnih oblasti).

Više

Derviš Sušić

.

slika1

Danas je u ime Narodne i univerzitetske biblioteke „Derviš Sušić“ Tuzla direktorica Mirna Trifković potpisala sporazum o saradnji sa Almirom Mustafićem, predsjednikom Udruženja građana „Projekt ABC“ Tuzla.
Cilj sporazuma je rad na zajedničkim projektima iz oblasti kulture, kao i pružanje uzajamne podrške u organizaciji aktivnosti namijenjenih edukaciji građana, sa naglaskom na edukaciju mladih.

- Biblioteke su oduvijek bile institucije od značajna za društvo. Kroz svoj rad, saradnju sa različitim instituacijama i udruženjima, okupljanje građana, promociju književnosti i umjetnosti, kao i kroz organizaciju mnogobrojnih kulturnih i edukativnih sadržaja, biblioteke su i danas među glavnim nosiocima kulturnog razvoja, istakla je direktorica Trifković.

Prema riječima Mustafića, NUB „Derviš Sušić“ Tuzla prati rad ovog uduženja i podržava njihove aktivnosti skoro od osnivanja, te stoga smatra da je za održavanje više od 300 besplatnih radionica za građane velikim dijelom zaslužna i biblioteka.

- Radi se o biblioteci koja zaista stoji na usluzi građanima i pomaže im uprkos izazovima kroz koje i sama prolazi. I ovaj projekat, kao i svi prethodni, rezultirat će dobrim stvarima za naše građane, a vjerovatno ćemo je proširiti i na druge gradove naše države. Zbog toga se u ime svog tima zahvaljujem kompletnom osoblju biblioteke, a naročito direktorici Mirni Trifković koja je dosad pokazala veliko razumijevanje za sve ono što radimo, kazao je Mustafić.

spajalica 300x135

Javne nabavke

 

 

Neke od naših usluga

Moguće je fotokopirati samo građu iz našeg fonda...
Područno djeljenje Narodne i univerzitetske biblioteke "Derviš Sušić" Tuzla počelo je sa radom 2007. godine.
U okviru Biblioteke formirano je Odjeljenje knjige na stranim jezicima...

Brojač posjeta

Danas 3

Jučer 38

Ove sedmice 106

Ovog mjeseca 598

Ukupno 673162

O nama

slika za footer

Od osnivanja, 1946. godine, Narodna biblioteka Tuzla uspješno obavlja zadatke nosioca razvoja bibliotečke djelatnosti na tuzlanskom području, djelujući u funkciji općeg obrazovanja, informiranja i zadovoljavanja kulturnih potreba stanovništva.

Kontakt informacije

Ul. Mihajla i Živka Crnogorčevića 7,
75 000 Tuzla,
Bosna i Hercegovina

Centrala: +387 (35) 272-626

Direktor: +387 (35) 266-343

Tehnički sekretar: +387 (35) 252-644

Fax: +387 (35) 273-190

Radno vrijeme: Pon. - Pet.: 08 - 18;
Prva subota u mjesecu: 09 - 15, ostale neradne;
Nedjelja: Zatvoreno.