Kontakt centar: +387 (35) 272-626 - Email: nubtz@bih.net.ba

 • Slide 1

  Biblioteka nosi ime književnika i bivšeg direktora Derviša Sušića.

 • Slide 2

  Biblioteka je član Saveza balkanskih biblioteka BLU.

 • Slide 3

  Biblioteka nosi ime književnika i bivšeg direktora Derviša Sušića.

 • Slide 4

  Članovi biblioteke mogu korisiti internet.

 • Slide 5

  Kod nas možete pretraživati EBSCO bazu podataka.

 • Slide 6

  Američki kutak raspolaže sa 160 m2 savremeno uređenog prostora i ručno izrađenim policama sa 3.000. knjiga, kao i časopisima, multimedijalnim enciklopedijama...

 • Slide 7

  U Biblioteci postoje Američki kutak, Austrijska, Iranska i Turska Biblioteka sa stotinama knjiga, časopisa, enciklopedia, DVD i CD...

Informacioni centar

Glavni punkt Službe za rad sa korisnicima je Informacioni centar Biblioteke, a opremeljen je računarima za korisnike i zaposlenike Biblioteke.

Više

Posudba

Centralno posudbeno odjeljenje, odjeljenje za djecu sa čitaonicom, odjeljenje knjige na stranim jezicima (strane zbirke).

Više

Baze podataka

U Biblioteci možete pretraživati EBSCOhost® * baze podataka (referensne bibliografske i ful-tekst baze podataka iz raznih naučnih oblasti).

Više

Derviš Sušić

.

glossa tuzla njemacki kokowääh 720x380Glossa – centar za njemački jezik Tuzla i Austrijska biblioteka u Tuzli Vas pozivaju na projekciju filma “Kokowääh” .

“Zgodni scenarista Henri (Til Schweiger) pokušava osvojiti srce žene koju istinski voli. Njegovi planovi su spriječeni kada iznenada pronalazi malu djevojčicu Magdalenu (Emma Schweiger) u njegovoj kući.”

Ovaj film, koji će biti prikazan u utorak, 17.07.2018. u 19:00 sati u JU Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci “Derviš Sušić”, odjel Austrijske biblioteke, odlična je prilika za sve ljubitelje filmova na njemačkom jeziku da pogledaju jednu od najpopularnijih komedija njemačkog govornog područja.

Glossa-centar Tuzla će Vam i ovaj put dočarati kino-atmosferu uz besplatne kokice i sokove.

Glossa – centar za njemački jezik Tuzla i Austrijska biblioteka u Tuzli pozivaju sve zainteresovane građane da posjete projekciju.

Ulaz je slobodan.

Film će biti prikazan sa titlom na bosanskom jeziku.

Ova filmska projekcija je još jedan zajednički projekat Biblioteke i Glossa-centra. Projekat se sprovodi na osnovu prethodno definisanog sporazuma o saradnji.

ŠTA? – besplatno filmsko veče uz njemačko komediju “Kokowääh”

KADA? – utorak, 17.07.2018. od 19:00 sati

GDJE? – JU Narodna i univerzitetska biblioteka “Derviš Sušić”, odjel Austrijske biblioteke, Mihajla i Živka Crnogorčevića 7

U produžetku možete pogledati trejler filma “Kokowääh”:

O nama

slika za footer

Od osnivanja, 1946. godine, Narodna biblioteka Tuzla uspješno obavlja zadatke nosioca razvoja bibliotečke djelatnosti na tuzlanskom području, djelujući u funkciji općeg obrazovanja, informiranja i zadovoljavanja kulturnih potreba stanovništva.

Kontakt informacije

Ul. Mihajla i Živka Crnogorčevića 7,
75 000 Tuzla,
Bosna i Hercegovina

Centrala: +387 (35) 272-626

Direktor: +387 (35) 266-343

Tehnički sekretar: +387 (35) 252-644

Fax: +387 (35) 273-190

Radno vrijeme: Pon. - Pet.: 08 - 19 (rad sa korisnicima);
Subota i Nedjelja: Zatvoreno.