Kontakt centar: +387 (35) 272-626 - Email: nubtz@bih.net.ba

 • Slide 1

  Biblioteka nosi ime književnika i bivšeg direktora Derviša Sušića.

 • Slide 2

  Biblioteka je član Saveza balkanskih biblioteka BLU.

 • Slide 3

  Biblioteka nosi ime književnika i bivšeg direktora Derviša Sušića.

 • Slide 4

  Članovi biblioteke mogu korisiti internet.

 • Slide 5

  Kod nas možete pretraživati EBSCO bazu podataka.

 • Slide 6

  Američki kutak raspolaže sa 160 m2 savremeno uređenog prostora i ručno izrađenim policama sa 3.000. knjiga, kao i časopisima, multimedijalnim enciklopedijama...

 • Slide 7

  U Biblioteci postoje Američki kutak, Austrijska, Iranska i Turska Biblioteka sa stotinama knjiga, časopisa, enciklopedia, DVD i CD...

Informacioni centar

Glavni punkt Službe za rad sa korisnicima je Informacioni centar Biblioteke, a opremeljen je računarima za korisnike i zaposlenike Biblioteke.

Više

Posudba

Centralno posudbeno odjeljenje, odjeljenje za djecu sa čitaonicom, odjeljenje knjige na stranim jezicima (strane zbirke).

Više

Baze podataka

U Biblioteci možete pretraživati EBSCOhost® * baze podataka (referensne bibliografske i ful-tekst baze podataka iz raznih naučnih oblasti).

Više

Derviš Sušić

.

DSC 0011Predstavnici Helen Doron English Centra Tuzla, kao dijela globalne institucije sa preko 30 godina uspješnog podučavanja engleskog jezika djece svih uzrasta u saradnji sa Bibliotekom „Derviš Sušić“, u proteklu subotu 7. aprila organizovali su aktivnost i druženje u Američkom kutku povodom kampanje Young Heroes – Readers are Leaders ( Mali heroji - Čitaoci su vođe).

Ovogodišnja Young Heroes kampanja ima za cilj da unaprijedi čitalačke vještine i omogući djeci pristup knjigama, kao i da promoviše magiju vremena za priče i užitak u čitanju. Tim povodom djeca su sa glumicom Ivanom Soldar, crtala i čitala kratke priče i razgovarali na temu važnosti čitanja.

Također, obišli su Biblioteku i upoznali se sa radom svih odjeljenja. Djeca su poklonila Biblioteci po jednu knjigu sa posvetom, što im je pričinilo posebnu radost.

Direktorica Biblioteke Mirna Trifković, zahvalila se najmlađim gostima na poklonjenim knjigama i interesovanju predstavnika Helen Doron English Centra Tuzla da ovu manifestaciju održe u Biblioteci.

- Cilj današnjih aktivnosti jeste promovisanje čitalačkih vještina i druženja sa knjigom od najranije životne dobi jer je to pravo vrijeme da djeca kroz dolaske i druženja u biblioteci razviju ljubav prema knjizi. Moram da naglasim, da u Biblioteci cijeli mjesec april prolazi u znaku knjige i očekuje nas još mnogo značajnih kulturnih događaja, kazala je Trifković.

Drugi dio ove manifestacije održati će se takođe u Biblioteci „Derviš Sušić“ Tuzla u subotu 14. aprila od 14 sati.

O nama

slika za footer

Od osnivanja, 1946. godine, Narodna biblioteka Tuzla uspješno obavlja zadatke nosioca razvoja bibliotečke djelatnosti na tuzlanskom području, djelujući u funkciji općeg obrazovanja, informiranja i zadovoljavanja kulturnih potreba stanovništva.

Kontakt informacije

Ul. Mihajla i Živka Crnogorčevića 7,
75 000 Tuzla,
Bosna i Hercegovina

Centrala: +387 (35) 272-626

Direktor: +387 (35) 266-343

Tehnički sekretar: +387 (35) 252-644

Fax: +387 (35) 273-190

Radno vrijeme: Pon. - Pet.: 08 - 19 (rad sa korisnicima);
Subota i Nedjelja: Zatvoreno.