Kontakt centar: +387 (35) 272-626 - Email: nubtz@bih.net.ba

 • Slide 1

  Biblioteka nosi ime književnika i bivšeg direktora Derviša Sušića.

 • Slide 2

  Biblioteka je član Saveza balkanskih biblioteka BLU.

 • Slide 3

  Biblioteka nosi ime književnika i bivšeg direktora Derviša Sušića.

 • Slide 4

  Članovi biblioteke mogu korisiti internet.

 • Slide 5

  Kod nas možete pretraživati EBSCO bazu podataka.

 • Slide 6

  Američki kutak raspolaže sa 160 m2 savremeno uređenog prostora i ručno izrađenim policama sa 3.000. knjiga, kao i časopisima, multimedijalnim enciklopedijama...

 • Slide 7

  U Biblioteci postoje Američki kutak, Austrijska, Iranska i Turska Biblioteka sa stotinama knjiga, časopisa, enciklopedia, DVD i CD...

Informacioni centar

Glavni punkt Službe za rad sa korisnicima je Informacioni centar Biblioteke, a opremeljen je računarima za korisnike i zaposlenike Biblioteke.

Više

Posudba

Centralno posudbeno odjeljenje, odjeljenje za djecu sa čitaonicom, odjeljenje knjige na stranim jezicima (strane zbirke).

Više

Baze podataka

U Biblioteci možete pretraživati EBSCOhost® * baze podataka (referensne bibliografske i ful-tekst baze podataka iz raznih naučnih oblasti).

Više

Derviš Sušić

.

Adisa Tufo – rođena je 5. septembra 1966. godine u Sarajevu; ekonomistica, poduzetnica, menadžerka, liderka, blogerka, umjetnica, prirodnjak; direktorica porodične kompanije koja više od dvadest godina uspješno posluje na tržištu Bosne i Hercegovine.

U periodu u kojem je ona na njenom čelu, kompanija značajano raste i razvija se. Povećan je obim poslovanja i broj uposlenih, izgrađena je moderna poslovna zgrada. Uvedene su i dodatne djelatnosti – pored izvođenja elektroinstalacijskih radova i distribucije interfonske opreme – kao temeljne djelatnosti, Adisa je osmislila i brendirala Hobby Art Centar, koji za kratko vrijeme postaje regionalni lider u distribuciji repromaterijala za hobby i art tehnike. Pokrenula je, u okviru kompanije, izdavačku djelatnost “ArtBook”, čiji je cilj podsticanje, stimulisanje, razvoj, unapređivanje i modernizacija izdavaštva u domenu objave knjiga, časopisa i publikacija orjentisanih ka motivaciji i razvoju ličnosti i očuvanju kulturnih vrijednosti.

Vlasnica je i glavna urednica web platforme www.poduzetnice.ba kojom želi poduzetnicama i poslovnim ženama dati priliku da kažu i napišu ono što misle, da se prije svega čuje nepatvorena priča i ideja koja će ostaviti trag na cjelokupni region.

vruc krompir2

O nama

slika za footer

Od osnivanja, 1946. godine, Narodna biblioteka Tuzla uspješno obavlja zadatke nosioca razvoja bibliotečke djelatnosti na tuzlanskom području, djelujući u funkciji općeg obrazovanja, informiranja i zadovoljavanja kulturnih potreba stanovništva.

Kontakt informacije

Ul. Mihajla i Živka Crnogorčevića 7,
75 000 Tuzla,
Bosna i Hercegovina

Centrala: +387 (35) 272-626

Direktor: +387 (35) 266-343

Tehnički sekretar: +387 (35) 252-644

Fax: +387 (35) 273-190

Radno vrijeme: Pon. - Pet.: 08 - 19 (rad sa korisnicima);
Subota i Nedjelja: Zatvoreno.